Дан школе

Свечани програм поводом обележавања Дана школе је одржан 23. новембра 2023. године са почетком у 12 часова у сали Дома културе.

Директор школе Венера Ристић Стевановић честита Дан школе ученицима, родитељима и изапосленима

Тема овогодишњег програма посвећена обележавању Дана школе је била „Школа као кућа родна“. Он је подразумевао приредбу у којој су се ученици представили одређеним сценским приказима, који прате свакодневне активности, дешавања и догодовштине ђака на часовима у својој школи. Како би програм био употпуњен као пратња свему изведеном на сцени био је и фолклор и хор са оркестром са песмама на задату тему. Свој музички и играчки таленат су показали ученици од првог до осмог разреда.

У самом програму учествовали су, врло успешно, ученици од првог до осмог разреда. У оквиру прослављања Дана школе рађени су и литерарни и ликовни радови на тему „Школа као кућа родна“. Ученици су имали могућност да пишу и прозне и поетске текстове, као и да се ликовно изразе, што су и учинили у значајном броју, а награде за најбоље радове уручила је директор школе Венера Ристић.

Награђени ученици за литерарни рад на нивоу млађег узраста су: Јана Цветковић IV-1, Елена Дамњановић IV-3 и Никола Ристић III-4, а у старијем узрасту: Милица ВеселиновићVII-1, Софија Гавриловић VII-4, Роса ОбреновићV4. Литерарни радови су изложени у оквиру изложбе радова на више паноа на другом спрату старе школске зграде. На исте теме су рађени и ликовни радови, а наставник ликовне културе Марија Ћировић је одлучила да су најбољи радови следећих ученика млађег узраста: Александар Радовић IV-1, Ана Димитријевић II-3 и Марија Рајачић IV-2, а ученици старијег узраста су: Витиз Андреа VI-2, Павић Анђела V-2, Пастор Тијана VIII-3 . Изложба ликовних радова се налази на истом нивоу као и изложба литерарних радова.

У самој реализацији програма учествовали су учитељи првог, другог, трећег и четвртог разреда (Бранкица Младеновић, Драгица Ванка, Наташа Павловић, Јелена Кецман, Душица Цвијановић), наставници српског језика и књижевности Јасмина Арсић и Гордана Вучетић, наставник музичке културе Соња Здравковић, учитељица Јелена Алексић и наставник физичког васпитања Дејан Боровић као техничка подршка, овогодишњи пројекат обележавања Дана школе осмислила је и организовала учитељица Драгица Ванка.

У оквиру пројекта „Наука и креативност руку под руку“ употпуњена је организација програма Дана школе. Одржана је изложба дечијих практичних радова актива природних наука географије, биологије, физике и хемије, а изложби су се прикључили и ученици са својим практичним радовима из енглеског језика. Ученици старијег узраста су са својим наставницима природних наука географије Јована Михајловић и Милена Ресановић, биологије Јасна Бранковић, физике Наташа Станић, хемије Биљана Бућићевић, као и енглеског језика Наташа Савић припремили, изложили и презентовали своје радове у холу школе. Одржана је математичка радионица коју је осмислила и организовала наставница математике Даница Галат са ученицима петих разреда.