СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

Обележена је школска слава Свети Сава 26.01.2024. године. Свечана академија одржана је на сцени Дома културе, за коју је уприличен пригодан, богат и интересантан културни програм, којој су присуствовали свештеник места, директор, запослени и ученици школе.

Директорка школе Венера Ристић Стевановић је честита Савиндан

Свечаност је отворена Химном Светог Саве, коју је извео наш школски хор, а након тога је уследило награђивање ученика млађих и старијих разреда за најбоље ликовне и литератне радове. Награде је уручила директорка школе.

Затим су наши најмлађи ученици прваци показали своје рецитаторско умеће, те су извели рецитале које су припремили уз помоћ својих учитеља. Хор са оркестром је певао песме у славу и част нашем просветитељу Светом Сави чији су учесници ученици од петог до осмог разреда под руководством наставнце музичке културе Соње Здравковић. Програм као и скечеве и рецитале је осмислила координатор приредбе наставница веронауке Ирена Пилиповић, за техничку подршку је била задужена учитељица Јелена Алексић и учитељица Душица Цвијановић.

Вођено руком нашег драгог свештеника Владимира Милановића, а у присуству свих запослених, представника ученика, родитеља и драгих гостију, у просторијама школе, одржана је молитва, освештавање и свечано сечење славског колача.

Срећна слава Свети Сава!